XXI. század, ahol gondolkodni nem divat

Történelem órán százszor átrágtuk magunkat a múlton. Most íme pár bejegyzés a jelenről, a XXI. századról, amelyben az ember okkal szégyellheti magát.

Friss topikok

Választások 2010 - Elindult a (lejárató)kampány

2010.03.04. 20:53 Hungarykka


Kedves Olvasóim!

Előző bejegyzésemben előre vetítettem, hogy a továbbiakban a 2010-es választásokról írok szösszeneteket, beleértve a kampányt, és a lejáratóbeszédeket is. Azóta azonban észre kellett vennem, hogy a mocskolódások nem különíthetők el a kampánytól. Sőt, annak szerves részét képezik.

Az éppen leköszönő és az utolsó Forintokat bezsebelő brigád, vagy annak hívei - mert érthetetlen módon még akadnak ilyenek - országszerte olyan plakátokat ragasztanak ki, melyen Morvai Krisztina arcképe mellett a következő provokáló mondat olvasható:"Szavaz!!! Nyilas Barbie-ra". Mások nem létező terrorszervezeteket bukatatnak le. Ennyire ötlettelen volna a marketing tanácsadójuk? Vagy tényleg úgy gondolják, hogy ez elég arra, hogy elfelejtsük az elmúlt éveket, majd fejünket igába hajtva újra melléjük ikszeljünk?

Minap az RTL Híradója perdöntő bizonyítékokat tárt hűséges nézői elé, lebuktatva a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezetet. Itt jegyezném meg, hogy a szervezet kiléte nem bizonyított, így az RTL-MSZP-szkeptikusok nagy magabiztossággal állíthatják, hogy az RTL sikeresen lebuktatott egy nem létező bűnbandát.
Józan ésszel gondolkodva pedig arra is rájöhetünk, hogy ha ezek valós bizonyítékok lennének, a rendőrség nem hagyta volna, hogy kiszivárogjanak.

Esemény eseményt, a médiában pedig hír hírt követ. A héten letartózatták Riho Krisztiánt, a Jobbik bicskei elnökét, mondván segítette a fenti szervezet működését, sőt, annak fontos tagja volt. Magam is bicskei vagyok, és a történtek után sem szégyellem kijelenteni, hogy személyesen is ismerem Riho Krisztiánt. Aki mellesleg több éve próbál családjával fenntartani egy közértet a multik árnyékában.
A kényszerpolitikus az ügy kirobbanása után lemondott minden tisztségéről. Habár ártatlannak vallja magát (és biztos vagyok benne, hogy az is), mégsem akarja támadásnak kitenni pártját. Ez a cslekedet - nézzük azt jobb vagy bal szemmel - becsületre méltó.

És nem írónikus is egyben? Egy ártatlan ember, akire árnyék vetült, inkább lemond, nehogy kárt okozzon. Négy évvel ezelőtt is volt valaki, aki viszont tényleg bűnös volt. Az ügyre pedig, Öszödön fény derült. Mégsem történt semmi. ő nem mondott le. Emlékeznek még rá?

És lassan az óriásplakátok hátoldalára is ragasztó kerül. Mesterházyék már ott vigyorognak minden ponton, ahol egy autó kénytelen megállni a pirosnál.És vajon az SZDSZ idén is készít önmagát lejárató pro-kontra plakátokat?

Én azt hiszem, maradok a "20 évet a 20 évért" szlogen mellett és a Jobbik jobb oldalán fogok besétálni a szavazófülkébe!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarykka.blog.hu/api/trackback/id/tr861809849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Adryyy 2010.03.05. 09:18:43

Hát Adrikám... írni azt tudsz :P Tetszik :)
süti beállítások módosítása