XXI. század, ahol gondolkodni nem divat

Történelem órán százszor átrágtuk magunkat a múlton. Most íme pár bejegyzés a jelenről, a XXI. századról, amelyben az ember okkal szégyellheti magát.

Friss topikok

MINTA

2010.09.30. 22:14 Hungarykka

Avagy magyar médiumok mint fizetett politikai hirdetések

 

Én még csak egy éve lakom Újpesten, ezelőtt Bicskén éltem, mióta megszülettem. És habár szívem mélyén mindig annak a kisvárosnak a lakója maradok, mégis most, hogy itt vagyok, szeretek tájékozódni „ideiglenes lakóhelyem” közügyeiről.

 

Ma este is ilyen jóhiszeműséggel vettem ki a postaládánkból a Városi Újság nevű hetilapot.

Érdeklődésem azonban hamar felháborodásba csapott át, megjegyzem, már a címlap láttán.

 

Hogyan szavazzunk? Okosan! cím alatt ugyanis címlapfotóként leközöltek egy szavazólapot, amit ugyan érvénytelenítettek egy MINTA felirattal, mindezt azonban úgy, hogy azért jól látható maradjon Dr. Trippon Norbert, MSZP-s polgármesterjelölt  neve mellett a határozott ’X’.

 

(A kép csupán illusztráció. Az újságban szereplő képen Horváth Csaba neve helyett szerepel Dr. Trippon Norbert. Bár milyen véletlen, hogy egy újabb szavazólapon szintén az MSZP jelöltje mellett voksolt Minta Mihály...)

 

Ez a pofátlan manipuláció annyira kihozott a sodromból, hogy eldöntöttem, még ma este megírom ide a véleményemet! Hiszen ez mégiscsak egy városi lap. És ugyan média szakos hallgatóként egyre több média-cselről hullik le előttem a lepel, de gondoltam, ezt mégsem tűrhetem blog-bejegyzés nélkül.

 

Tovább nézegetve az újságot azonban észre kellett vennem, hogy szó sincs összeesküvésről. Az MSZP nem pénzeli TITOKBAN a Városi Újságot, hogy ezzel manipuláljanak minket!

Úgy értem, dehogy TITKOLÓZIK! Teljesen nyugodtan, szabadon, NYÍLTAN teszi.

 

Ezt bizonyította számomra a lap tovább olvasása. Engedjék meg, Kedves Olvasóim, hogy röviden ismertessem a médium néhány további írását.

 

A lap tetején három cikk ajánlóját olvashatjuk, mellette egy-egy odaillő képpel. Mind a három felvételen Dr. Trippon Norbert látható.

 

Baloldalon, alul egy, a Futó- és Kerékpáros Fesztiválon készült fotográfián szintén Trippon Úr díszeleg mint sportember, mellette két, fiatal lány szaladt, „tripponos” pólóban.

Kicsit jobbra egy Miért ne a Fideszt? című írás.

Szélső jobb oldalán a lapnak pedig a Jobbikot is kifigurázta egy-egy humoros aforizmával.

(Bár azt nem értettem, hogy a Debrecent mint focicsapatot miért tartotta a lap kifigurázható pontnak? Talán mert haragszanak rá, mert az UTE nem mosta le őket a pályáról… Róluk ennyit tartottak érdemesnek megjegyezni: „előbb focizni kéne megtanulni, aztán, majd jöhetnek a stadionok is…”)

 

Még bőven idézhetnék a VÚ hasábjairól, de nem teszem, mert bejegyzésem félő, hogy lejárató kampányba térne át. Az viszont nem a „magamfajta” módszere, így akit érdekel, keressen rá a honlapjukat. Ezt az írásomat pedig tekintsék figyelmeztetésnek, az oldal szerkesztői ugyanis elfelejtették a lap introjaként kiírni:

„Az Ön által megnyitott oldal manipulatív információkat tartalmaz. Az utóbbi években elbizonytalanodott, becsapott, jóhiszemű látogatóknak nem ajánlott!” 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarykka.blog.hu/api/trackback/id/tr712335857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Adryyy 2010.10.01. 14:07:14

Ütős!! Főleg a kép alatt a "bal oldal, kicsit jobbra, szélső jobb oldal" nagyon találó :)
Grat! És hát persze felháborító, hogy mit művelnek, DE azért szerencsére vannak, akiket nem lehet csak úgy manipulálni ;)
süti beállítások módosítása